home

het Manifest

english

vormvlag2b1a

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2003

de Vlag is te koop

2002

VLAG VAN COMPASSIE
Æ
ML
K2LM4j
Vlag
Nij1k
rp1k

2019 © undafoundation

Making Waves 3

Met Making Waves wil de Unda Foundation samenwerkingen aangaan met instituten en organisaties om ‘evenementen’ te organiseren die inhaken op de thematiek rondom Vlag van Compassie.

Making Waves 3 is georganiseerd in samenwerking met Sybrand Veeger en Jurriaan Dijkgraaf, twee studenten Politiek, Psychologie, Recht en Economie aan de Universiteit van Amsterdam, en vindt plaats in Societeit Sexyland in Amsterdam Noord op 14 maart.
De derde editie van Making Waves is een onderzoeksworkshop rondom het thema: Beyond Politics? Exploring the role of aesthetics and ethics, art and philosophy, in social structures.

De avond wordt afgetrapt met een welkomstwoord van Robert Rinnooy Kan, voorzitter van de Unda Foundation, gevolgd door een keynote lezing van Pascal Gielen, professor Sociologie in Kunst, Cultuur en Politiek. Gielen analyseert de relatie tussen, kunst, politiek en de openbare ruimte in de creatieve stad. Hij illustreert hoe kunstenaars en andere creatieve ‘werknemers’ reageren op neoliberaal beleid door civiele actie te ondernemen in het grijze gebied tussen creativiteit en criminaliteit.
Hierna volgen tafelconversaties over de relatie tussen esthetiek en samenleving, bekeken vanuit verschillende perspectieven: juridisch, stedelijk, economisch, cultureel en politiek. Elk van de vijf tafelconversaties wordt geleid door een expert in een van deze gebieden. Samen met de deelnemers, duiken de tafelleiders in onderwerpen als politieke paradigma’s, esthetische principes en sociale utopieen. De gesproken taal van het evenement is Engels.
Na de workshops, wordt het gesprek voortgezet onder het genot van eten, drinken en muziek van Eva en Maria. De foto's zijn gemaakt door Tjan Ho Lai.


Workshoptafels:

RECHT & ESTHETIEK – door Tobias Arnoldussen

KUNST & POLITIEK – door Erdem Colak

ECONOMIE & ESTHETIEK – door Erwin Dekker

STADSGESCHIEDENIS & ESTHETIEK – door Claartje Rasterhoff

VERBEELDING & DEMOCRATIE – door Friso Wiersum

 

 

 

 

MW4ak
MW3a
EWk
MV2